Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

A Hungexpón október 26-án rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy séf szállt ringbe.

A Hungexpón október 26-án rendezték meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol négy séf szállt ringbe.

A versenyt Kelemen Roland (Hunguest Sóstó, Nyíregyháza) és commis-ja, Fodor Noel nyerte. 

[kep2:153870]

Ez azt jelenti, hogy jövő márciusban Kelemen Roland és csapata képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or európai döntőjén Norvégiában.

A tányérok fő témái a lazac és a tengeri herkentyűk voltak, mellettük céklát, almát, zellert, egyfajta kagylót és egyfajta rákot is kötelezően kellett használni.

A nyertes, Kelemen Roland ételei 

„Sóstói” zöldalgás lazacgerinc zeller köntösben, tokaji borecettel marinált őszi cékla, fűszeres póréhagyma, marinált petrezselymes karalábé, brokkoli, csicsóka ropogós, kapros tejszínes osztriga velouté, füstölt burgonyahab, krémes tojás, vargányás derelye, hegyi sült...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.