Karácsonyi maradék - így nem veszik semmi sem kárba!

Nem jött el a vendég, túl sokat főztél az ünnepekre, vagy nem volt éhes a család? Pár tipp és ötlet, hogy mit is készíthetsz a megmaradt ünnepi finomságokból, alapanyagokból.

A karácsonyi pulykasült a népes számú családoknak a legkiadósabb ünnepi eledel. Bármekkora is az étvágyuk, biztosan marad még a csonton lerágnivaló finomság.

A karácsonyi pulykasültből leves, pite

Az ünnepek után, hogy ne vesszen kárba, készíthetünk belőle zöldségekkel tartalmas levest, vagy a sült húsából pitét. Egy nagy fazékban forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, adjunk hozzá egy gerezd összezúzott fokhagymát és hevítsük addig, míg sisteregni kezd. Tegyünk hozzá kis kockákra felvágott sárgarépát, karlábét, zellergumót, petrezselyem gyökeret és lefedve pároljuk 5-6 percig. Szórjunk rá két evőkanálnyi lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük fel pár liternyi vízzel.

Ünnepi menü újrahasznosítva

Tegyük bele a pulykasült csontjait, nem...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.