Itt az ideje, hogy házi tormakrémet készítsünk

Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.

Ahogy a jövő, úgy már a torma sem a régi: a bolti verzióknak sokszor mellékíze van, tartósítószereket és stabilizátorokat adnak hozzá, pedig tökéletesen élvezhetők volnának hókuszpókusz nélkül is. 

Most, hogy a húsvét a kertek alatt, érdemes legalább egyszer egy évben házi tormakrémet készíteni, hogy a sonka füstölt ízeit az arcüregünkig rúgja fel imádnivalóan pikáns íze.

[kep2:154829]

Nem kell megjegyezni, de azért leírjuk: hatóanyaga az allil-izotiocianát, ami nem csak ebben, hanem például a mustárban vagy a wasabiban is megtalálható. Finom, de tömény, így nem véletlen, hogy sokan tompítják vagy hígítják az élvezethetőség érdekében.

[kep2:154823]

A tavaszi szezonban minden zöldségesnél kapható a gyökér, amivel nincs...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.