Indul a nyári szezonális ellenőrzés
A július 15-től augusztus 30-ig tartó ellenőrzés-sorozaton a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei a nyári lovas táborokat, a fröccsteraszokat, a grillezésre szánt húskészítmény előállítókat, az ásványvíz palackozókat és szikvíz előállítókat, valamint a helyi termelői piacokat vizsgálják.
A célterületek ellenőrzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) irányításával a vármegyei kormányhivatalok és járási hivatalok szakemberei végzik – olvasható az Agrárminisztérium közleményében.
Az idei ellenőrzés-sorozaton a szakemberek számos – tipikusan nyári programokhoz kapcsolódó – területen végeznek ellenőrzéseket.
Többek között vizsgálni fogják a nyári lovas táborokban tartott lovak állategészségügyi állapotát, valamint a tartási és üzemeltetési körülményeket.
Fókuszba kerül a szezonális fröccsteraszokon árusított alkoholos italok élelmiszerbiztonsági és minőségi, valamint a létesítmények...