Imádták Koppenhágában a magyar asztali kávépörkölőt
Teszteltük a Roastinót, vagyis azt az kis otthoni pörkölőt, ami a világ legrangosabb szakmai rendezvényéről a legjobb új termék díját hozta el.
Mint egy kis betonkeverő pörög előttem: torkából füst és isteni illatok szállnak fel. Szentendrén vagyunk, a hazai kávébolondok Mekkájában. Laczkó Gábor, vagyis a Kávékalmár megmutatja nekünk a Roastinót, a kis otthoni pörkölőt, ami a világ legrangosabb szakmai rendezvényéről a legjobb új termék díját hozta el.
Elfér a tenyeremben, aprócska, de igényes. A szomszéd teremben levő berendezésekhez képest különösen diszkrét, de úgy tűnik, a helyesen megpörkölt kávéhoz nincs igény óriásokra. „Ahhoz, hogy kipróbálj egy kávébabot, nem félszobányi gép szükséges: abba hiába raksz ötven vagy száz gramm zöld kávébabot. Ahhoz, hogy a kereskedőcégektől kapott mintákat tesztelhessem, valami kicsi, ügyes eszköz kellett, így a karos kávégépek, a kézi őrlők után elkezdtem...