Ilyen, amikor találkozik a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili
Kevés alapanyag van egymástól olyan távol, mint a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili.
Kevés alapanyag van egymástól olyan távol, mint a chilei hínár, a börzsönyi gomba és a nagymarosi chili. Ennek ellenére a barátkozás könnyen ment: ugyan beszerzési nehézségek okán nem lesz gyakori vendég az asztalon a hirtelen sütött cochayuyo, de a szomszédban készülő fűszerkeverék tartósan beköltözhet a konyhánkba.
Kezdjük a hínárral: az Antarktisz felé közeledve jelenik meg a hideg tengerekben a Durvillaea antarctica, ami egy furcsa alakú, hosszú, vastag fonatokból álló élőlény. Régóta kedvelt alapanyaga a helyi konyhának, ami nem véletlen: azon túl, hogy sokoldalú, rengeteg pozitív élettani hatással is bír.
Fehérjéket, vitaminokat, különböző antibakteriális hatású összetevőket és ásványi anyagokat tartalmaz – a dél-amerikai források szerint nem csak a vérkeringést serkenti, hanem a...