Így tároljuk a datolyaszilvát, hogy ne menjen hamar tönkre

Az első és legfontosabb dolog, hogy az első fagyok előtt le kell szedni a datolyaszilva (khaki) és a kivi gyümölcsöket a fáról.

Novemberben hazánkban is beérik az egzotikus gyümölcsnek számító datolyaszilva vagy káki, ahogy Harcz Endre, a legnagyobb hazai ültetvénytulajdonos hívja. A szedd magad szüret után most a gyümölcsök helyes téli tárolásának trükkjeibe avat be minket.

Datolyaszilva tárolása

A káki (datolyaszilva) és a kivi érleléséről és téli tárolásáról írom le a tudnivalókat, mert sokan kérdeznek és sokan nem ismerik a trükköket:

Az első és legfontosabb dolog, hogy az első fagyok előtt le kell szedni a káki és a kivi gyümölcsöket a fáról. Utána hideg helyen (melléképületben, garázsban) kell tárolni őket, hideg helyen tárolva februárig eláll (persze ha addig meg nem esszük ). Száraz helyen (például spájzban) nem jó tárolni, mert nedvességet veszít a gyümölcs és összeszárad.

datolyaszilva_khaki_tarolasa

Fontos,...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.