Így pucold meg a gránátalmát egyszerűen!

Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot, hogyan kell a gránátalmát egyszerűen megpucolni és csíráztatni!

Egyre népszerűbb itthon is a gránátalma, amiről szinte mindenki tudja, hogy szuper antioxidáns és nagyon egészséges. Már itthon is szinte minden szupermarketben megvehetjük, azonban sokakat elriaszt a fogyasztásától már az a tény is, hogy nehéz megpucolni és ragadós, élénk színű levével összefröcsköljük a konyhát.

Gránátalma pucolása - így érdemes nekiállni!

Az interneten sokan osztogatnak - gyakran egymásnak teljesen ellentmondó - tanácsot a pucolásáról, van aki szerint tilos félbevágni, mások szerint pedig ez az egyetlen megoldás. Tapasztalataink szerint ha félbevágjuk a gyümölcsöt, a bíborvörös lé folyik a gyümölcsből, így nem érdemes ezt a módszert alkalmazni.

Sokkal célravezetőbb, ha úgy nyitjuk meg, hogy csak a csúcsát vágjuk el egy éles késsel, a korona alatt. Ekkor feltárulnak a...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.