Így készül a legfinomabb csemege kukorica!

Ki ne szeretné a friss és ropogós csemege kukoricát nyáron?! Mutatjuk, hogyan készíti a nagymama!

Csemege kukorica vásárlása

A nagyi szerint a főtt csemege kukoricát csak friss tengeriből lehet készíteni. Az öreget, túlérettet ott kell hagyni a piacon, boltban vagy ha a kertben van, akkor jó lesz az állatoknak. Ezek lehetnek az árulkodó jelek:

  • Zöld és nedves héj: ha a kukoricának zöld és nedves a héja, akkor nagy eséllyel friss. Ha viszont már sárgás, szárazabb, akkor öregebb a termés
  • Szemek: jó előjel, ha a friss csemege kukoricának a szemei nedvesek és simák. Ellenkező esetben inkább hagyjuk ott a piacon, zöldségesnél.
  • Kukorica haja: az öreg kukorica haja barnás, száraz, míg a fiatalé zöldes és nedves.

A népi bölcsesség azt mondja: szedd le a kukoricádat, mielőtt a szarkák teszik meg. A sikeres termesztés feltétele a helyes betakarítási idő megállapítása. Érdemes az alábbi próbát elvégeznünk:...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.