Így készítsünk házi citromfű likőrt
„Óriási párharcnak lehetünk tanúi, kedves nézőink, kiélezett küzdelem, fej-fej mellett haladnak…” – üvöltené a mikrofonba akármelyik sportriporter, ha látná, micsoda harcban áll egymással a kert végében a menta és a citromfű.
„Óriási párharcnak lehetünk tanúi, kedves nézőink, kiélezett küzdelem, fej-fej mellett haladnak…” – üvöltené a mikrofonba akármelyik sportriporter, ha látná, micsoda csatában van egymással a kert végében a menta és a citromfű.
Az, hogy az egyiket minap megnyestem, hogy zöld cukor készüljön, nem jelentett semmit, a menta gyorsan regenerálódott, lassan készülhet egy újabb adag, mert terjed tovább. Az árvacsalánfélék családjába tartozó, évelő, fehér virágú citromfű viszont annak ellenére, hogy ázsiai eredetű, szintén pazarul érzi magát a Dunamenti kertünkben. Ha az ember nem figyel, még a házfal tövénél is kidugja a leveleit – egyetlen mentsége, hogy illatos, ízes és egészséges...