Így kereshetsz pénzt csigagyűjtéssel! Ezeket jó, ha tudod!

Az éticsigát a szegény ember szedi a gazdag embernek, az állatvédő átlagember pedig mindezt csendben rosszalja. Hogyan van mindez a gyakorlatban?

 

Az éti csiga áprilistól gyűjthető - gusztus és engedély kell hozzá

Az éticsigának nincs szerencséje. Húsa ínyencségnek számít, ráadásul egészséges is. Könnyen emészthető, jól fűszerezhető, s ennek megfelelően jól értékesíthető. Hiába védett, mégis érte mennek, összefogdossák, elszállítják, megfőzik és elfogyasztják. Így jár.

Csigavacsora, Franciaország

Az éti csiga áprilistól gyűjthető - gusztus és engedély kell hozzá A csigahúst fehér borba áztatják, hogy a csiga zöldfűízét elvegyék. A csiga testének maradványát petrezselymes, borsos, fokhagymás ízesítésű fűszervajas körítéssel töltik vissza a csigaházba.

Ha szupermarketbe kerül, akkor a tojástartóhoz hasonló "csigahelyes" tálcákra rakják, hatos vagy tizenkettes kiszerelésben.

Ha vendéglőbe kerül, leveles tésztába göngyölik, levest főznek belőle, vagy egyszerűen díszítésre használják.

Csigafeldolgozó, Törökország

Itt dolgozzák...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.