Így főzd be a paradicsomot passzírozás és tartósítószer nélkül
Évek óta nem passzírozom a paradicsomot befőzésnél, a tippet még a szomszédasszonyomtól kaptam. Mutatom a receptet.
Paradicsom befőzése egyszerűen passzírozás nélkül
Első lépésként szedjük le a paradicsomot. Lehetőleg a nagyobb, lédúsabb fajtából válogassunk, hogy minél több legyen a lé. (A koktélparadicsom tartósítószer nélküli eltevésére jövő héten hozok egy nagyon egyszerű receptet időhiányban szenvedőknek.)
Utána következik az üvegek csírátlanítása. Ha nem akarjuk elővenni a nagy fazekat, és van mosogatógépünk, akkor bátran használjuk. Magas hőfokon indítsunk el egy programot, és tegyük bele az üvegeket. Ha ezzel végeztünk, akkor a befőttes üvegeket tegyük meleg vízbe, amelyre azért van szükség, hogy amikor belemerjük a forró paradicsomot, akkor az üveg ne repedjen meg.
Második lépésként mossuk meg a paradicsomot, és ezután jön a nagy trükk a gyümölcscentrifuga, mert különválasztja a...