Így érdemes tárolni a húst, hogy sokáig friss maradjon!
Manapság kétségkívül a konyha egyik alapfelszerelése a fagyasztó, amibe általában csak mindent beledobunk és nem vesszük figyelembe, hogy mit, hogyan és meddig érdemes tárolni. A zöldségeket, húsokat, készételeket, de még a fűszereket sem lehet akármeddig fagyasztva tartani, legalábbis a frissességén biztosan érződik, ha már hetek vagy hónapok óta a fagyasztó alján pihen.
Ebben a cikkben a hús tárolásával kapcsolatban mondunk el pár dolgot, amit érdemes megfogadni, ha szeretnénk, hogy az hosszú ideig friss maradjon.
Miért lesz fehér foltos a hús?
Gyakran fordul elő, hogy a húsokon fehér foltok jelennek meg, ezek “égési” sérülésnek számítanak. Akkor történik, amikor a húsok szivárgó csomagolásban kerülnek fagyasztásra. Ilyenkor levegő jut a belsejébe, amely kiszárítja a már fagyasztott élelmiszert. Az onlineMárkaboltok fagyasztószekrényeiben bár sokáig elállnak az ételek, csak akkor fogyaszthatóak...