Húszéves lett a magyar bozsolé
A bogyólé márkanév a francia bravúros magyarítása, bármelyik posztmodern írónk megirigyelhetné.
Ott voltam, amikor a Vylyan pincészet Bogyólé névre keresztelt újbora először került palackba.
Valami borvacsorán ültünk a Gundelben Kovács örökös sommelier Antival és Alkonyi Borbarát Lászlóval. Akkor hallottam először a szénsavmacerációról.
[kep2:156595]
Tudják, amikor a szőlőt egész fürtökben pakolják a tartályba, és az erjedés a bogyón belül indul el, ettől lesz friss, ropogós, egzaltáltan gyümölcsös, egyszerre banános és sikítóan málnás az újbor.
Mint a beaujolais.
A bogyólé márkanév a francia beaujolais (bozsolé) bravúros „magyarítása”, bármelyik posztmodern írónk megirigyelhetné.
[kep2:156596]
Úgy tudom, Iványi Emese, a Vylyan egykori marketingese volt Vylyan Bogyólé keresztanyja.
Nemcsak az eljárás számított akkoriban újdonságnak kies hazánkban, hanem az is, hogy a Bogyólé címkéjéért...