Húsvétkor se legyen maradék

A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.

Az év egyik legszebb ünnepéhez közeledve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét meghirdeti a Húsvét zöldítő pályázatát, amelyre április 5-ig várják a pályaműveket. 

A tudatos ünnepi készülődés jegyében három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.

[kep2:154985]

Maradék nélkül program alapvető célkitűzéseihez kapcsolódva ezúttal olyan tojásfestési és -díszítési technikákat várnak, amelyek azon élelmiszerhulladékok (pl. hagymahéj, céklahéj, tojáshéj) kreatív felhasználását támogatják, melyek egyúttal szép hímes tojásokat eredményeznek. Emellett idén sem maradhat el az élelmiszerpazarlás csökkentésére ösztönző locsolóversírás, amely a korábbiakban különösen nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek és...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.