Húsmentes finomságok a hidegebb időszakokra
A hideg téli, kora tavaszi napokon mindenki szereti egy kicsit kényeztetni magát. A decemberi nagy eszem-iszom után kifejezetten jól esnek a kicsit könnyebb ételek. Arról nem is beszélve, hogy nem kell ahhoz vegetáriánusnak lenni, hogy húsmentes ételeket is fogyasszunk időnként. Éppen ezért lássunk most néhány olyan finomságot, amik nem tartalmaznak húst, mégis ínycsiklandók, laktatóak és elkényeztetik az ízlelőbimbóinkat.
Sült cékla
A téli szezon nagy sztárja a cékla. Sokan most fedezik fel újra ezt a vitaminokban is rendkívül gazdag gyökérzöldséget, ami ráadásul a gyomor bélflórája számára is fontos enzimeket tartalmaz. Egyetlen hátránya, hogy nagyon erős színezőanyagot tartalmaz, így hámozás közben befogja a kezet, amit nehéz eltávolítani. Jó hír viszont, hogy már vákuumcsomagoltan, előre meghámozva és főzve is kapható. De ha magunk szeretnénk elkészíteni, egy gumikesztyű jó szolgálatot...