Hogyan ültessük,gondozzuk az áfonyát, hogy rengeteget teremjen?

Áfonyát konyhakertbe is lehet ültetni, azonban van néhány apróság amire oda kell figyelni, hogy bőségesen teremjen.

Áfonya termesztése

A fekete áfonya évszázadok óta a népi gyógyászat egyik legfontosabb gyümölcse. Napjainkban az amerikai kontinens második legfontosabb bogyós gyümölcse a szamóca után. Frissen nyersen fogyasztják, vagy muffinok, piték, sütemények, kompótok, lekvárok, jamek és különböző alkoholos- és alkoholmentes üdítőitalok alapanyaga. Fanyar íze kiválóan illik a vadhúsokhoz, így a modern konyha népszerű kiegészítője is egyben. A fagyasztott, majd felolvasztott gyümölcs a fagyás során lebomló csersavak miatt kevésbé fanyar ízű, mint a friss.

 

Mi van az áfonyában?

A fekete áfonya C-vitamin és béta-karotin tartalma kimagasló, így kivonatait a retina épségének megőrzésében, a látásjavításban széleskörűen alkalmazzák. Fő ásványi anyagai a foszfor, cink, magnézium, kalcium, vas...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.