Hogyan kell tárolni a sárgarépát, hogy sokáig friss maradjon

Összegyűjtöttük, mire kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy sokáig friss legyen a sárgarépád.

Sárgarépa tárolás: így készítsd elő

A sárgarépa hosszú távú tárolásához fontos betartani néhány alapvető lépést a betakarítástól kezdve a tárolásig:

  1. Betakarítás: Válaszd ki az érett, de nem túlérett sárgarépákat. Ügyelj arra, hogy ne sérüljenek meg a betakarítás során, mivel a sérült sárgarépák gyorsabban romlanak.

  2. Tisztítás: Óvatosan távolítsd el a földet a sárgarépákról, de ne mosd meg őket, mert a nedvesség elősegíti a rothadást. Használhatsz egy puha kefét a szennyeződések eltávolítására.

  3. Levelek eltávolítása: Vágd le a sárgarépák zöld részét (lombját) néhány centiméterre a gyökértől. Ha ezt nem teszed meg, akkor a levél nedvességet von el a gyökérből, ami a sárgarépa gyors kiszáradásához vezet.

Homok, doboz vagy zacskó?

  1. Tárolási körülmények:

    • Hőmérséklet: A sárgarépát hűvös, 0-4°C...
Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.