Hogyan érdemes kiszedés után tárolni a vöröshagymát, hogy sokáig friss maradjon?
Ha ezeket a jeleket látod, akkor már kiszedheted a vöröshagymát, és mutatjuk azt is hogyan érdemes tárolnod.
A vöröshagyma körülbelül 90-120 napig tartó növekedési ciklusa után általában érett állapotba kerül. Ezek a jelek utalnak arra, hogy a vöröshagyma készen áll a betakarításra:
-
Levelek sárgulása: Amikor a vöröshagyma betakarításra érett, a levelek sárgulni kezdenek és hervadni. Ez a jel arra utal, hogy a hagyma már elérte a maximális méretét.
-
Hajtások megdőlnek: Az érett vöröshagyma hajtásai (szárai) lehajlanak és elkezdenek megszáradni. Ha a hajtások még mindig függőlegesen állnak, akkor a hagyma további érésre van szüksége.
-
Vékony héj: Amikor a hagyma héja vékony és száraz tapintású, ez egy további jel arra, hogy készen áll a betakarításra.
Kiszedés után hogyan kell tárolni a vöröshagymát?
A vöröshagyma tárolása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze frissességét...