Hogyan érdemes kiszedés után tárolni a vöröshagymát, hogy sokáig friss maradjon?

Ha ezeket a jeleket látod, akkor már kiszedheted a vöröshagymát, és mutatjuk azt is hogyan érdemes tárolnod.

A vöröshagyma körülbelül 90-120 napig tartó növekedési ciklusa után általában érett állapotba kerül. Ezek a  jelek utalnak arra, hogy a vöröshagyma készen áll a betakarításra:

  1. Levelek sárgulása: Amikor a vöröshagyma betakarításra érett, a levelek sárgulni kezdenek és hervadni. Ez a jel arra utal, hogy a hagyma már elérte a maximális méretét.vrshagyma_szedse_vrshagyma_rs_vrshagyma_rett

  2. Hajtások megdőlnek: Az érett vöröshagyma hajtásai (szárai) lehajlanak és elkezdenek megszáradni. Ha a hajtások még mindig függőlegesen állnak, akkor a hagyma további érésre van szüksége.

  3. Vékony héj: Amikor a hagyma héja vékony és száraz tapintású, ez egy további jel arra, hogy készen áll a betakarításra.

Kiszedés után hogyan kell tárolni a vöröshagymát?

A vöröshagyma tárolása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizze frissességét...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.