Hogy került a rántott hús a magyar konyhába?
Az otthon számos illatának egyike a vasárnapi rántott húsé. Annyira hozzá van csomózva a gasztronómiánkhoz, hogy lehetetlen érzelmek nélkül közelíteni hozzá.
Az otthon számos illatának egyike a vasárnapi rántott húsé. Annyira hozzá van csomózva a gasztronómiánkhoz, hogy lehetetlen érzelmek nélkül közelíteni hozzá.
De hogy került a magyar konyhába? Ki hozta el nekünk? Mikor romlottak el a dolgok és lesz-e végre feltámadás panírfronton? Számos kérdés merülhet fel, de a legtöbbre megpróbálunk választ adni, hogy mire eljön a vasárnap ebéd ideje, mindannyian képbe kerüljünk a fogás izgalmas történetével.
Kinek köszönhetjük?
Ahhoz, hogy technológiailag eljussunk az elkészítéséhez, nem csak kultúra, hanem konyhai tudás is kellett. Itt nem volt elég a parázs fölé tenni a felnyársalt húst: edények, zsiradék, búza és tojás is szükséges. Előbb lisztet őrölni, abból kenyeret sütni, azt kiszárítva prézlit...