Ha így tárolod az almát, sokáig friss és ropogós marad
Nincs annál bosszantóbb, amikor az alma két hét után megfonnyad vagy megrohad. Mutatjuk, hogyan áll sokáig az alma.
Az almaszüret java hazánkban szeptember-októberben kezdődik el, mivel a magyar ültetvények jelentős részében őszi almákat termelnek. A kiskertekben inkább előfordul egy-egy nyári almafa. A gyümölcsbetakarítás egy nagyon fontos állomáspontja a termelésnek. Nem elég, hogy mindezt a megfelelő időben, és odafigyelve kell elvégezni, de ahhoz, hogy a megtermelt gyümölcs ízét, frissességét minél tovább élvezni tudjuk, megfelelően kell tudnunk tárolni.
Alma tárolása
Rekeszben, hűtőben, pincében vagy egyesével újságpapírba csomagolva? Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogyan áll hónapokig az alma.
-
Hűvös hely: Az almát érdemes hűvös, 0–4 °C közötti hőmérsékletű helyen tárolni, például hűtőszekrényben vagy hűtőkamrában. Az alacsony hőmérséklet lassítja a gyümölcs érését és...