Gránátalma - így pucold, facsard és már ihatod is!

A gránátalma édes, ropogós magjai kiválóan alkalmasak arra, hogy italok tetejére szórva díszként szolgáljanak, de ki is facsarhatjuk őket.

A gránátalma pucolása

Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd kanállal szedjük ki a magokat. A fehér hártyát szedjük ki az értékes magok közül. Másik módszerrel a fejjel lefelé fordított és már élbe vágott gránátalmát ütögessük meg a kés lapjával, hogy a magok fellazuljanak, majd próbáljuk meg kifordítani a héját és kipiszkálni belőlük a magokat. Érdemes ezt egy tál fölött magozni, hogy a kiscsorgó értékes levet hasznosíthassuk.

Tipp: A piacon minél pirosabb héjú gránátalmát válasszunk, annál valószínűbb, hogy a belsejében érett és édes magokra lelünk.

 

Gránátalma koktél fügével és gyömbérrel:

2 pohárhoz:

  • 2 gránátalma
  • 4 friss füge
  • 15 g frissen reszelt gyömbér
  • 2 tk lime lé
  • jégkocka és lime szeletek a díszítéshez

 

granatlama_korte_italGránátalma körtével diétázóknak

A körte alacsony...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.