Gránátalma - így pucold, facsard és már ihatod is!
A gránátalma édes, ropogós magjai kiválóan alkalmasak arra, hogy italok tetejére szórva díszként szolgáljanak, de ki is facsarhatjuk őket.
A gránátalma pucolása
Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd kanállal szedjük ki a magokat. A fehér hártyát szedjük ki az értékes magok közül. Másik módszerrel a fejjel lefelé fordított és már élbe vágott gránátalmát ütögessük meg a kés lapjával, hogy a magok fellazuljanak, majd próbáljuk meg kifordítani a héját és kipiszkálni belőlük a magokat. Érdemes ezt egy tál fölött magozni, hogy a kiscsorgó értékes levet hasznosíthassuk.
Tipp: A piacon minél pirosabb héjú gránátalmát válasszunk, annál valószínűbb, hogy a belsejében érett és édes magokra lelünk.
Gránátalma koktél fügével és gyömbérrel:
2 pohárhoz:
- 2 gránátalma
- 4 friss füge
- 15 g frissen reszelt gyömbér
- 2 tk lime lé
- jégkocka és lime szeletek a díszítéshez
Gránátalma körtével diétázóknak
A körte alacsony...