Gesztenyepüré házilag - sokkal finomabb, mint a bolti
Nem csekély munka a gesztenye otthoni feldolgozása, de jóleső fáradtságot okoz az előfőzés, külső és belső héj eltávolítása, és magának a pürének elkészítése.
Barátaink dunakanyari telkén nemrég szedhettük a késő ősz egyik csodálatos gyümölcsét, a szelídgesztenyét. A fák hatvan évesek, gombabetegségektől mentesek, némi ormányosbogár kártétel természetesen előfordul.
Nem csekély munka a gesztenye otthoni feldolgozása, de jóleső fáradtságot okoz az előfőzés, külső és belső héj eltávolítása, és magának a pürének elkészítése.
Bielitzi Nagyanyám több, mint 100 éves gesztenypüré receptje
A gesztenyét pár percig lobogó vízben megfőzzük. Kivesszük, a vizet lecsurgatjuk, és a külső és belső héját lehúzzuk. Azután cukros, gyengén vaníliás tejben (1 kg. gesztenyéhez 25 deka cukrot adunk) puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd pár kanál tejszínnel és rummal elkeverjük. Krumplinyomón áteresztjük,...