Gesztenyepüré házilag - sokkal finomabb, mint a bolti

Nem csekély munka a  gesztenye otthoni feldolgozása, de jóleső fáradtságot okoz az előfőzés, külső és belső héj eltávolítása, és magának a pürének elkészítése.

Barátaink dunakanyari telkén nemrég szedhettük a késő ősz egyik csodálatos gyümölcsét, a szelídgesztenyét. A fák hatvan évesek, gombabetegségektől mentesek, némi ormányosbogár kártétel természetesen előfordul.

gesztenyeegy

Nem csekély munka a  gesztenye otthoni feldolgozása, de jóleső fáradtságot okoz az előfőzés, külső és belső héj eltávolítása, és magának a pürének elkészítése.

gesztenyekett

Bielitzi Nagyanyám több, mint 100 éves gesztenypüré receptje

A gesztenyét pár percig lobogó vízben megfőzzük. Kivesszük, a vizet lecsurgatjuk, és a külső és belső  héját lehúzzuk. Azután cukros, gyengén vaníliás tejben (1 kg. gesztenyéhez  25 deka cukrot adunk)  puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd pár kanál tejszínnel és rummal elkeverjük. Krumplinyomón áteresztjük,...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.