Gasztrotúra Csehországban

Az ország déli részébe látogattunk el, hogy felfedezzük, mit tartogat nekünk a terület Morvaországtól nyugatra, a Šumava-hegységtől pedig keletre.

Csehország a magyarok fejében összekapcsolódott Prágával, pedig a vidéki települések sokkal izgalmasabbak, mint az összezsúfolódó turisták miatt jelentősen megdrágult főváros. Az ország déli részébe látogattunk el, hogy felfedezzük, mit tartogat nekünk a terület Morvaországtól nyugatra, a Šumava-hegységtől pedig keletre.

Alapból szerencsés helyzetben van, aki szereti a történelmet, a jó hangulatú óvárosokat és a klasszikus, érthető konyhát: a České Budějovice-i régió tökéletes kapudrog azoknak, akik még csak most ismerkednek a környékkel.

[kep2:155200]

A dombokkal, erdőkkel megáldott terület jó hangulatú a mindenhol megtalálható halastavaktól, folyóktól és patakoktól. A vízgazdagság az oka, hogy a középkorban ez lett az európai haltenyésztés bölcsője....

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.