Füstbe ment a fűszerpaprika

A füstölt fűszerpaprika a magyar konyha csimborasszója. Fűszervilágunkat a só, bors, pirospaprika pillére tartja, de ha a sima fűszerpaprikát füstöltre cseréled, a végeredmény magyar népmesébe illő lesz. A füstölt ízzel ugyanis megadod az ételnek a fűszerpaprika tüzességét, de mellécsempészed a szabad tűzön készült étkek füstösségét is.

A Chili Hungária Webáruház ebben a cikkben megismerteti a füstölt fűszerpaprika történetét és felhasználási módját.

A fűszerpaprika története

Egészen az 1600-as évekig nem is ismertük a paprikát. Ez a magyar konyha alapanyagának számító fűszer Dél-Amerikából érkezett hazánkba, először persze csak a kolostorok és a nemesek kertjeibe vetette meg a gyökerét. Kétszáz év kellett hozzá, hogy országosan ismertté váljon, és szinte azonnal nélkülözhetetlen is lett.

A lakosság szegényebb rétege az akkor aranyáron kapható bors helyettesítőjeként használta. Az alföldi...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.