Főzőtejszín, habtejszín: különbségek és hasonlóságok

A Szupermenta program rendhagyó felmérésében a főző- és habtejszínek, illetve ezek helyettesítő termékei kaptak főszerepet. 114 olyan termék alapvető tulajdonságait hasonlították össze a szakemberek, melyek felhasználásukat tekintve hasonlóak, összetételükben azonban jelentősen különbözhetnek.

A Szupermenta programban ezúttal a tejszínek kerültek középpontba. Rendhagyó módon azonban nem termékteszt formájában, hanem felmérő jelleggel, laboratóriumi vizsgálatok nélkül járták körül a témát a szakemberek. Az úgynevezett polcfelmérés során számba vették a boltok polcain található különböző megnevezésű tejszíneket és alternatívákat, és a csomagoláson feltüntetett információk alapján összehasonlították őket. Végül 114 olyan termék szerepelt a tesztben, amelyeket a nagyobb áruházláncok kínálnak tejszínként, illetve növényi helyettesítőként, melyek összetételük és jelölésük szerint 5 csoportba sorolhatóak:...

Tovább a teljes cikkhez az uzletem.hu oldalon.