Fókuszban a paradicsomtermesztés

Nélküle nem lenne caprese, bloody mary és Margarita pizza sem. Mi az? Hát persze, hogy a paradicsom! A Green Team műsorvezetői, McMenemy Márk és Szomorú Miklós beszélnek az ültetésről, kacsolásról, tetejezésről, tápoldatozásról, mulcsozásról, és még arra is marad idejük, hogy megegyenek egy isteni capresét, ami olyan paradicsomból készült, ami Miklós kertjében termett.

A paradicsomról érdemes tudni, hogy a szárán is képes gyökereket hozni, ezért egy jó mély ültetőgödröt kell ásni a friss palántának. A gödörbe aztán jöhet egy kis szerves táp, ami arra sarkallja a növényt, hogy lefelé indítsa el a gyökereit. Az alsó leveleket célszerű eltávolítani, így megakadályozhatjuk, hogy bármilyen gombás megbetegedést szedjenek össze. Végül egy kis mikorrhiza gombát is adhatunk a gyökérhez, ami elősegíti a gyorsabb fejlődést és a stressztűrést is.

A fejlődésnek indult paradicsomra aztán időről időre oda...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.