Fergeteges borvacsorával ünnepelt a Horgonyzó

Étteremből SVÉTterem.

Étteremből SVÉTterem.

Becsszó, a jövőben igyekszem elkerülni a szóvicceket, de ezt most muszáj. Mostantól így nevezem a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) mozgalomba felvett új tagokat. A régieket is.

Jelen esetben kénytelen vagyok kicsit csúsztatni. Mert a tiszalöki Horgonyzó sosem volt étterem, sokkal inkább kisvendéglő.

[kep2:155055]

Ars poétikájuk valódi bátorságról árulkodik: „Nem félünk kisvendéglő lenni.” És erre nemcsak szellemisége, de a mérete is predesztinálja.

Ám amilyen kicsi, olyan nagyhírű. Kétszer kapta meg eddig a Michelin-ajánlást, amivel nem sok kisvendéglő dicsekedhet idehaza, és szerény homlokzatát számos további elismerés, plecsni díszíti.

Legutóbb a SVÉT elnöke, Ruprecht László saját kezűleg csavarozta fel a kis fehér táblácskát, amellyel szimbolikusan és konkrétan is tagjai sorába fogadta a Horgonyzót.

[forraskod]

De Rupi (mindenki így hívja) nemcsak...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.