Ezzel kell vigyáznia annak, aki irodai kávét iszik

A kávé, amit az irodai kávéfőzőkből fogyasztunk, egészségtelenebb lehet, mint amit otthon készítünk. A különbség elsősorban a kávéfőző gépek használatának módjában és az alkalmazott kémiai anyagokban rejlik, melyek az ízesítés vagy a pörkölési folyamat során kerülhetnek a kávéba - hívja fel a figyelmet az osztrák Heute hírportál.

A kávé, amit az irodai kávéfőzőkből fogyasztunk, egészségtelenebb lehet, mint amit otthon készítünk.

A kávéfogyasztás különböző előnyökkel járhat, például a kognitív funkció javulásával vagy bizonyos betegségek kockázatának csökkentésével. Azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden kávé egyforma, és a nem szűrt kávé, mely a cikk szerint leginkább irodai környezetben gyakori, különösen problémás lehet, mivel növelheti az LDL („rossz”) koleszterinszintet. Az LDL koleszterin emelkedése pedig szoros összefüggésben áll a szív- és érrendszeri betegségek...

Tovább a teljes cikkhez a hrportal.hu oldalon.