Ezzel a recepttel indítjuk az idei kekszszezont
A nem is annyira matcha-, mint inkább pisztáciazöld keksz állaga egyszerre omlós és roppanós, az aromája pedig épp csak annyira egzotikus a zöldtea-portól, hogy akinek bejön ez az ízvilág, egy életre rákattanjon.
Nálunk valamiért ezeken a sötét, végtelenbe nyúló novemberi délutánokon kezdődik a kekszszezon.
Először is, ilyenkor kifejezetten jólesik a melegedő tűzhely közelében sertepertélni, másodszor pedig kell a kísérő a mérhetetlen mennyiségű kávéhoz és teához, amit a novemberi letargia ellen döntünk magunkba. Ja, és van harmadik okom is: a lakásban terjengő édes illatok, amik aromaterápiás kúraként is hatékonyan működnek.
[kep2:148761]
Közzétettem már az ikeás keksz tuti házi alternatíváját, a verhetetlen csokis-mogyoróst és a dán királyit, most viszont egészen más ízvilággal kísérleteztem: matchás kekszet sütöttem jó sok mandulával, kevés cukorral, némi juharsziruppal és mérsékelt mennyiségű...