Ezt az ehető gombát nagyon könnyű felismerni

Dübörög a gombaszezon, mutatunk egy gombát, amit nagyon egyszerű felismerni.

Bár sokan csak a csiperkét, a nagy őzlábgombát, a vargányát esetleg a pöffeteget ismerik fel, vannak még olyan ehető gombák, amiket érdemes gyűjteni. Az egyik ilyen a gyapjas tintagomba, amiből például remek levest lehet főzni.

A videón a 10 éves "hobbigombász" Ágoston mondja, mire kell figyelni.

 

Hogyan gyűjtsük a gombát?

  • Kényelmes ruházat és cipő: A gombák keresése közben sokat kell járni az erdőben, esetenként nehezebb terepen is.
  • Kosár vagy vászonzsák: Ne használj műanyag zacskót, mert abban a gombák megizzadhatnak és romlásnak indulhatnak. A kosár jól szellőzik, így a gombák frissek maradnak.
  • Kés: Egy éles gombász kés segíthet a gombák tiszta vágásában, ami fontos a gomba és a környezet szempontjából is.

Gombaszedés: mire kell figyelni?

  • Vágd le a gombát a tönkénél, hogy ne sérüljön a micélium (gombafonal),...
Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.