Ezekre figyeljünk, hogy ne legyen rémálom a grillezés

Most már egyenes út vezet a nyárba, azaz itt a kerti partik szezonja, amelynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek.

Most már egyenes út vezet a nyárba, azaz itt a kerti partik szezonja, amelynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek.

Ugye milyen ijesztően hangzanak az ételfertőzés, ételmérgezés, rosszullét, hányás és hasmenés szavak? Azonban, ha mindent jól csinálunk, nem kell ezekre gondolnunk. A nyers élelmiszereken előfordulhatnak megbetegedést okozó baktériumok, de szerencsére az alapos sütés és főzés ezeket elpusztítja.

[kep:155552]

Ahhoz, hogy a hétvégi lazulás ne váljon rossz emlékké, érdemes ismerni és betartani az alapvető szabályokat. Hogy ne a gyomorrontás legyen a főszereplő, hanem a remek sült aromák, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal segítségével összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Előkészítés

• A szabadban...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.