Ezekből egy lesz az ország tortája

A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt: az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt történt a SIRHA szakkiállításon.

Az idei témakör a „Szuperélelmiszer” volt, így az alábbi kosarakból minimum kettő alapanyagot fel kellett használni a nevezett tortáknál: 

- bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder, 

- gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles, 

- zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya,

- olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró. 

Felhasználásra javasolt további összetevők voltak: homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.

31 nevezése érkezett: a cukrászok kreativitását dicséri, hogy az összes kötelezően választható,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.