Ezekből egy lesz az ország tortája
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt.
A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt: az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt történt a SIRHA szakkiállításon.
Az idei témakör a „Szuperélelmiszer” volt, így az alábbi kosarakból minimum kettő alapanyagot fel kellett használni a nevezett tortáknál:
- bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder,
- gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles,
- zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya,
- olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró.
Felhasználásra javasolt további összetevők voltak: homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.
31 nevezése érkezett: a cukrászok kreativitását dicséri, hogy az összes kötelezően választható,...