Ezek a legjobb padlizsánfajták

A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. Főleg házikertben termesztjük, lássuk, ennek trükkjeit!

A padlizsán őshazája India, ahol már évezredekkel ezelőtt termesztették. Melegigényes, hazánkban egyéves - a trópusokon évelő -, akár 1-1,2 m magasra is megnövő cserjeszerű bokor.  A paradicsom és a burgonya közeli rokonai.

 

A padlizsán termesztése (Solanum melongena L.)

A cserépben, tápkockában előnevelt padlizsán palántákat május végén, a tavaszi fagyok elmúltával ültessük ki a végleges helyére 50x30 cm-es sor-és tőtávolságra. Ennél sűrűbben nem jó ültetni, mert a növény fejlődésére hátrányos. Mivel fázós növény, keressünk számára déli fekvésű, tavasszal gyorsan felmelegedő helyet.

A padlizsán gondozása

Ideális hőmérséklet a számára a 22-30°C, ezalatt leaáll a fejlődése, tehát nem érdemes elsietnünk ültetését.

A talaj...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.