Ez minden érlelt almapálinka ideája
Aranysárga színét az aszús hordótól kapta, amelyben érlelték. És itt rögtön álljunk is meg egy szóra.
Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-es debütálásával katalizátor szerepét játszotta a magyarországi pálinkakultúra újjáélesztésében.
Vértes Tibor ügyvezető igazgató két társával anno a borkultúra sikerein felbuzdulva vágott bele a pálinkafőzde megalapításába.
Agárd neve fogalommá vált a szakmában, ahogy érlelt almapálinkájuk is 20 éve etalonnak számít.
[kep2:151466]
Aranysárga színét az aszús hordótól kapta, amelyben érlelték. És itt rögtön álljunk is meg egy szóra.
Egy híres, nyugdíjba vonult párlatmester szerint luxus a gyümölcspálinka gazdag aromavilágát feláldozni az égetett tölgyfahordó unalomig ismert vaníliás, pörkölt, vajas aromaegyvelegének oltárán. A tölgyfa alkalmazása a pálinka esetében a whisky és konyak érlelési tradíciójának fantáziátlan követése.
[kep2:151465]
Alapvetően osztom...