Ez minden érlelt almapálinka ideája

Aranysárga színét az aszús hordótól kapta, amelyben érlelték. És itt rögtön álljunk is meg egy szóra.

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-es debütálásával katalizátor szerepét játszotta a magyarországi pálinkakultúra újjáélesztésében. 

Vértes Tibor ügyvezető igazgató két társával anno a borkultúra sikerein felbuzdulva vágott bele a pálinkafőzde megalapításába.

Agárd neve fogalommá vált a szakmában, ahogy érlelt almapálinkájuk is 20 éve etalonnak számít.

[kep2:151466]

Aranysárga színét az aszús hordótól kapta, amelyben érlelték. És itt rögtön álljunk is meg egy szóra. 

Egy híres, nyugdíjba vonult párlatmester szerint luxus a gyümölcspálinka gazdag aromavilágát feláldozni az égetett tölgyfahordó unalomig ismert vaníliás, pörkölt, vajas aromaegyvelegének oltárán. A tölgyfa alkalmazása a pálinka esetében a whisky és konyak érlelési tradíciójának fantáziátlan követése. 

[kep2:151465]

Alapvetően osztom...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.