Ez a tíz legjobb fröccsbor szerintünk

A fröccsbor rég elveszítette pejoratív jelentését, már az sem kérdés, hogy jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni.

A fröccsbor rég elveszítette pejoratív jelentését, már az sem kérdés, hogy jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni. Összegyűjtöttük a tíz legjobb fröccsnek valót.

A valódi fröccs a fanatikusok szerint fehérborból készül. Alapszabály, hogy a legfrissebb évjáratú, reduktív technológiával készült, nem túl harsány, de finom zamatú, mérsékelten gyümölcsös fehérbort válasszunk. A fröccs lényege a szomjoltó savankás vitalitás.

[kep:156139]

Leginkább a reduktív olaszrizling a született fröccsnek való, főleg a Csopaki-Balatonfüredi régióból.

Akik az illatosabb borokat szeretik, azoknak cserszegi fűszerest vagy Irsai Olivért, esetleg királyleánykát érdemes buborékosítani.

Vannak, akik vörösbort szeretnek megviccelni szódával, nekik azt ajánljuk, mindenképpen valami könnyű, hordót...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.