Ez a tíz legjobb fröccsbor szerintünk
A fröccsbor rég elveszítette pejoratív jelentését, már az sem kérdés, hogy jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni.
A fröccsbor rég elveszítette pejoratív jelentését, már az sem kérdés, hogy jó fröccsöt csak jó borból lehet készíteni. Összegyűjtöttük a tíz legjobb fröccsnek valót.
A valódi fröccs a fanatikusok szerint fehérborból készül. Alapszabály, hogy a legfrissebb évjáratú, reduktív technológiával készült, nem túl harsány, de finom zamatú, mérsékelten gyümölcsös fehérbort válasszunk. A fröccs lényege a szomjoltó savankás vitalitás.
[kep:156139]
Leginkább a reduktív olaszrizling a született fröccsnek való, főleg a Csopaki-Balatonfüredi régióból.
Akik az illatosabb borokat szeretik, azoknak cserszegi fűszerest vagy Irsai Olivért, esetleg királyleánykát érdemes buborékosítani.
Vannak, akik vörösbort szeretnek megviccelni szódával, nekik azt ajánljuk, mindenképpen valami könnyű, hordót...