Ez a legfinomabb házi eperlekvár nagy eperdarabokkal

Az apróbb szemű eperből könnyedén főzhetünk darabos eperlekvárt. Még passzírozni sem kell, és a fehé bortól igazán különleges lesz az íze.

Nincsen június eperlekvár nélkül. Nálunk a család jobban szereti a darabos eperlekvárt a hagyományosnál. Nagyon finom palacsintában, süteményben, de ettük már vanília fagyival és vajas-bazsalikomos pirítóssal is.

Daerabos házi eperlekvár recept fehér borral

Ehhez a recepthez érdemes apróbb szemű epret választani, mert akkor csak meg kell mosni és a csumáját kell kiszedni. Ha mégis nagyobb szeműt kapnánk a piacon vagy a szedd magad akcióban, akkor érdemesebb a szemeket félbevágni. Ez a lekvár attól lesz igazán fűszeres és karakán, hogy egy pici fehér bor is van benne, ami még inkább kiemeli az eper ízét.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • egy tasak dzsemfix vagy zselésítő
  • 0,25 kg cukor vagy édesítő
  • fél deci citromlé
  • fél deci száraz fehér bor
...
Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.