Ez a legfinomabb házi eperlekvár nagy eperdarabokkal
Az apróbb szemű eperből könnyedén főzhetünk darabos eperlekvárt. Még passzírozni sem kell, és a fehé bortól igazán különleges lesz az íze.
Nincsen június eperlekvár nélkül. Nálunk a család jobban szereti a darabos eperlekvárt a hagyományosnál. Nagyon finom palacsintában, süteményben, de ettük már vanília fagyival és vajas-bazsalikomos pirítóssal is.
Daerabos házi eperlekvár recept fehér borral
Ehhez a recepthez érdemes apróbb szemű epret választani, mert akkor csak meg kell mosni és a csumáját kell kiszedni. Ha mégis nagyobb szeműt kapnánk a piacon vagy a szedd magad akcióban, akkor érdemesebb a szemeket félbevágni. Ez a lekvár attól lesz igazán fűszeres és karakán, hogy egy pici fehér bor is van benne, ami még inkább kiemeli az eper ízét.
Hozzávalók:
- 1 kg eper
- egy tasak dzsemfix vagy zselésítő
- 0,25 kg cukor vagy édesítő
- fél deci citromlé
- fél deci száraz fehér bor