Elindult az országos téli szezonális ellenőrzés
December 4-től 31-ig tart az országos téli szezonális ellenőrzés, amelynek fókuszában a téli ünnepi időszak legnépszerűbb termékei, illetve a vendéglátóhelyek állnak.
Az ellenőrzések fókuszába – az ünnepi időszaknak megfelelően – a húsok előállítását és forgalmazását helyezik, de az élőhal és az édesipari termékek kereskedelmét is figyelemmel kísérik a szakemberek. Az adventi vásárokra kitelepült vendéglátóhelyek működését, valamint a borászati és alkoholos termékeket ugyancsak górcső alá veszik. Ezenfelül a Nébih vizsgálja a kisállateledeleket, köztük a téli madáreleségeket, továbbá a halszállítók és az őstermelők tevékenységét.
Hús-és húskészítmény előállítás tekintetében – többek között – a vágóhidakat és daraboló üzemeket, míg a forgalmazásnál a hiper- és szupermarketeket, a szaküzleteket, a nagykereskedelmi egységeket, valamint a logisztikai központokat ellenőrzik. A vizsgálatok célja,...