Egyszerű, házi trükkök, hogy erős és egészséges legyen a paradicsom-és a paprikapalánta
Miután kikeltek a paprika-és paradicsommagok, ezekre nagyon kell figyelni, hogy szépek és erősek legyenek a palánták.
Palántázás lépésről-lépésre
Első lépésként töltsük fel 6-10 cm laza, apró morzsás, magvetésre ideális kókuszrosttal bekevert földkeverékkel a lebomló cserepünket. Nedvesítsük át a földet, majd engedjük, hogy a fölösleges víz távozzon.
Hintsük el egyenletesen a magokat a felületen, majd szórjuk meg finoman a morzsalékos talajjal. Ellenőrizzük az egyes magok ültetési mélységét. Általános szabály, hogy a magok átmérőjének duplája mélységben legyenek. Spricnivel nedvesítsük meg a talajfelszínt.
Melegigényes magok esetén (pl. paradicsom, uborka, padlizsán, paprika, tökfélék, dinnyék) biztosítsunk a csírázáshoz 22-26 fokot, ezért takarjuk le üveggel vagy műanyaggal, fóliával a vetést. Hidegtűrő fajok esetén az átlagos szobahőmérséklet is megfelelő.
Ha lebomló cserepeket használtunk,...