Egyszerű és finom: így készül a ribizlilekvár

Teli a kert ribizlivel: pár éve elültettünk néhány tövet, most meg nem győzzük szüretelni. Nem panaszkodom, nehogy félreértsék, csak a sok agrárkudarc után magamnak is meglepő, hogy valami sikertörténetté vált.

Teli a kert ribizlivel: pár éve elültettünk néhány tövet, most meg nem győzzük szüretelni. Nem panaszkodom, nehogy félreértsék, csak a sok agrárkudarc után magamnak is meglepő, hogy valami sikertörténetté vált.

Az lenne ideális, ha egyszerre teremne 10-15 kilót, akkor nagyban is nekiállhatnék az eltevésnek, de így, hogy két-három naponta lejön 7-800 gramm, érdemesebb olyat készíteni belőle, ami kisebb tételben is örömet ad.

[kep:155892]

A ribizli lényege, hogy nem csak édes, de savas is, nem véletlen, hogy ideális társa minden aprósüteménynek – a vajas tésztákhoz nagyon megy, ám ha jól sáfárkodunk a hozzáadott cukorral, húsok és grillsajtok országos cimborája is lehet.

Ugyan sokan...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.