Egy jó sauvignon blanc-ért ma már nem kell Új-Zélandig menni

Bodzaerdők és csalánlevelek között tört utat magának a nyelvem, aztán hársfavirágban és akácban tobzódik. Harsány, fegyelmezetlen, vad, szenvedélyes, csípős. Régen lelkesedtem már ennyire egy borért.

Bodzaerdők és csalánlevelek között tört utat magának a nyelvem, aztán hársfavirágban és akácban tobzódik. Harsány, fegyelmezetlen, vad, szenvedélyes, csípős.

Lehengerlő és a hatása alól lehetetlen kivonni magunkat. Azt hiszem, régen lelkesedtem már ennyire egy borért.

[kep:155718]

A sauvignon blanc a legkönnyebben felismerhető borfajta, igazán nem kell ahhoz borszakértőnek leni, hogy valaki kiszagolja a pohárból.

Őshazája a Loire-völgye, Pouilly Fumé és Sancerre környékén állítólag már a 11. században termesztették, de igazán nagyot Új-Zéland szakított vele.

Erre azonban egészen 1980-ig kellett várni, amikor „a marlborough-i sauvignonokkal olyan ízvilág tárult fel, melyről többé már nem lehetett...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.