Édes és sós epres receptek: egyik finomabb, mint a másik

Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept!

Eperturmix recept

Klasszikus változat hozzávalói:

  • 0,5 kg szamóca
  • 1,5 l tej1
  • 0 dkg méz

Az egészet turmixuljuk össze és hűtsük le, hidegen kínáljuk

eper_szamoca_turmix


Fitness változat:

  • 0,5 l natúr, zsírszegény krémjoghurt
  • 1 maroknyi eper,kevéske édesítőszer
  • 2 ek narancslé

Ezt is turmixoljuk és jól lehűtve fogyasztjuk (edzés után könnyű vacsora, mely enyhe zsírégető hatással is bír)

 

Epershake tejcukor-érzékenyeknek:

  • 2 dl szója joghurt
  • 2 dl szója- vagy mandulatej
  • 1 ek lenmagolaj
  • 1 jó maréknyi fagyasztott vagy friss eper
  • 2 ek méz1 ek narancslé

Turmixoljuk és lehűtve fogyasztjuk!

 

Fiatalító eperturmix:

  • 200 g eper
  • 100 g áfonya (vagy szeder)
  • 2 dl ribiszkelé (cukormentes)1
  • evőkanál acerolalé (bioboltokban beszerezhető)
  • 2 evőkanál méz

Az eperből tegyünk félre...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.