Édes és sós epres receptek: egyik finomabb, mint a másik
Ha piros a shake, turmix vagy fagyi, akkor legtöbbünknek a szamóca jut eszébe. Nézzük, miket készíthetünk eperből: íme néhány édes és sós recept!
Eperturmix recept
Klasszikus változat hozzávalói:
- 0,5 kg szamóca
- 1,5 l tej1
- 0 dkg méz
Az egészet turmixuljuk össze és hűtsük le, hidegen kínáljuk
Fitness változat:
- 0,5 l natúr, zsírszegény krémjoghurt
- 1 maroknyi eper,kevéske édesítőszer
- 2 ek narancslé
Ezt is turmixoljuk és jól lehűtve fogyasztjuk (edzés után könnyű vacsora, mely enyhe zsírégető hatással is bír)
Epershake tejcukor-érzékenyeknek:
- 2 dl szója joghurt
- 2 dl szója- vagy mandulatej
- 1 ek lenmagolaj
- 1 jó maréknyi fagyasztott vagy friss eper
- 2 ek méz1 ek narancslé
Turmixoljuk és lehűtve fogyasztjuk!
Fiatalító eperturmix:
- 200 g eper
- 100 g áfonya (vagy szeder)
- 2 dl ribiszkelé (cukormentes)1
- evőkanál acerolalé (bioboltokban beszerezhető)
- 2 evőkanál méz
Az eperből tegyünk félre...