Dió tárolása: a befőttes üveg vagy a fagyasztó jobb?

Az utóbbi időben talán még fontosabbá vált a dió helyes tárolása, mutatjuk, hogyan érdemes eltenni télire.

A dióburok fúrólégy károsításának hatására felére esett vissza hazánkban a diótermés az elmúlt években. A nyugatról terjedő kártevő már megjelent a Duna túloldalán is, és nyomában nagy pusztítás tapasztalható. Fontos tehát, hogy a meglévő készleteinket megfelelő módon tároljuk el a következő évre/évekre.

Dió tárolása befőttes üvegben

Ha nem károsította meg a termést a dióburok-fúrólégy, akkor a pucolatlan diót szüret után ki kell szárítanunk, amelynek legjobb módja, ha kiterítjük száraz, szellős helyen - mondjuk egy padláson vagy csapadéktól védett teraszon, garázsban. A száradás kb. 2 hónapig tart, közben néha forgassuk meg, majd akasszuk fel lyukacsos zsákba.

Héjas dió meddig áll el?

A héjas dió Hűvös helyen akár 1-2 évig is tárolható, de érdemes mielőbb megtörni. A kiszárított és...

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.