Csípős uborka recept télire: nincsen ennél finomabb

Egyszerűbb elkészíteni ezt a csípős uborkát, mint gondolnád. Mutatjuk a receptet.

Zöldségkeverék


A fűszereket és a zöldségeket rétegesen rakjuk az üvegekbe. Ez nemcsak dekoratív, de elősegíti a sajátos aroma kialakulását is.

  • Kapor (Anethum graveolens): Hagyományosan a virágját, szárát és termését használják az uborka savanyításához. A vetés egyszerű". Nyáron a fiatal hajtásait szedhetjük saláták ízesítéséhez. A magvak akkor érettek, ha barnás színeződést mutatnak.
  • Babérlevél (Laurus nobilis): A babér nem télálló, ezért világos, meleg telelőhelyet igényel. Vigyázat! Ne tévesszük össze a babérmeggyel (Prunus laurocerasus), amelynek levelei mérgezőek
  • Borsikafű (Satureja hortensis): Csípős íze jól illik a savanyított fűszerekhez. A növény nem igényes. Vetéskor a magvakat nem szabad talajjal takarni!
  • Változatok: Próbáljuk ki a fűszerek közül a kakukkfüvet, a tárkonyt, a gyömbért, az erős paprikát...
Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.