Borravaló és szervizdíj: Melyiket kapják meg a pincérek?

Állandó téma a szervizdíj és a borravaló egybemosása, összekeverése és hibás megmagyarázása. A vendéglátóhelyeken 2005 óta morog a vendégek egy része, hogy miért kellene neki kétféle borravalót adnia. Most tisztázzuk, mi micsoda!

A kérdés, amit a legtöbbször hallani a témával kapcsolatban az éttermekben, bárokban, kávézókban: és ti a szervizdíjat megkapjátok? A válasz jellemzően: áh, dehogy is.

"Pedig de. Csak épp a megkérdezett felszolgáló nem feltétlenül van tisztában azzal a bonyolult rendszerrel, amiből végül fizetést kap. Mert bizony a fizus elszámolójában ott van a szervizdíj, méghozzá külön tételként megjelenítve" – állítják az Eventrend Group szakemberei. A hazai vendéglátó- és rendezvényszervezői piac meghatározó szereplőjének számító magyar cégcsoport két alapító tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor, valamint a New York Kávéház üzemeltetéséért felelős cég szakmai igazgatója,...

Tovább a teljes cikkhez a hrportal.hu oldalon.