Billecart-Salmon Sous Bois, avagy a champagne mélyebb rétegei

A közepes méretű pincészetet már akkoriban is a legjobbakkal emlegették egy lapon, ma egyértelműen Champagne referencia birtokai között a helye.

A pezsgőház 1818-ban Nicolas François Billecart és Elisabeth Salmon házassága révén jött létre Champagne Mareuil-sur-Ay régiójában. 

A közepes méretű pincészetet már akkoriban is a legjobbakkal emlegették egy lapon, ma egyértelműen Champagne referencia birtokai között a helye. 

[kep2:135200]

Azon kevesek egyike, amelyeknek pincekulcsa alapításuk óta máig az eredeti tulajdonosok kezében van. Harminc hektár saját ültetvényről szüretel, 140 hektárról pedig felvásárolja a jó minőségű szőlőt. 

Ez utóbbi területek a Marne-völgyben, illetve a Reims kör- nyéki dombokon találhatók. 

Mint a legtöbb pezsgőnek, ennek is pinot noir, pinot meunier és chardonnay egyenlő arányú keveréke az alapbora, amit harminc százalék rezervborral tuningoltak a palackban erjesztéshez,...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.