Az ikeás keksz tuti házi alternatívája

Aromás-fűszeres, vékony, visszafogottan édes finomság.

Vannak ismerőseim, akik csak a gyömbéres keksz miatt járnak az Ikeába.

Ezt a – szerintem – tuti házi alternatívát nemcsak nekik ajánlom, hanem mindenkinek, aki nem sajnálja az energiát arra, hogy saját kezűleg készítsen nassolnivalót magának és a családjának. 

A recept végtelenül egyszerű, fél óra alatt ától cettig elkészíthető, az eredmény pedig aromás-fűszeres, vékony, az ikeásnál puhább, visszafogottan édes finomság. 

Hozzávalók kb. 25 darabhoz: 

  • 170 g liszt (fehér tönkölyt használtam)
  • 100 g vaj
  • 90 g nádcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • fél tk. fahéj 
  • fél tk. friss reszelt vagy kandírozott gyömbér 
  • fél tk. mézeskalácsfűszer

A tojást felvertem a nádcukorral és a mézzel, majd hozzáadtam a szobahőmérsékletű vajat. A masszára rászitáltam a fehér tönkölylisztet, beletettem a szódabikarbónát, a csipet sót, a reszelt...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.