Az aszú nem édes bor, sokkal inkább édes száraz bor

Azért, mert természetes édes borról beszélünk, nem biztos, hogy az édességen van a hangsúly. A komplexitás, a tannin, a botrytisz, a kristálytiszta struktúra sokkal előbbre való.

Keveset hallani mostanában a Tokaj-Hétszőlő birtokról, nekem is csak azért jutott eszembe, mert szembe jött ez a két palack. 

A Koccints Aszúval szervezői küldték, tavaly az ő jóvoltukból Barta aszúkat kóstolhattunk. Mivel éppen ma van az aszú világnapja, adja magát az alkalom, hogy kipattintsuk a dugót. 

[kep2:134894]

Mi sem bizonyítja jobban a Tokaj-Hétszőlő presztízsét, mint az a tény, hogy történelme során kivétel nélkül nemes és neves családok birtokolták. Mióta a Garaiak egyesítették a hét szőlőt, azóta olyan prominens famíliák gyakorolták fölötte tulajdonosi jogaikat, mint a fejedelem Bethlen Gábor, a Rákócziak, majd a Habsburgok. Jelenkori történetét 2009 óta a Reybier család írja. A Hétszőlő az új stílusú...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.