Az acerola egy igazi C-vitaminbomba, ami erősíti a szivet

Az acerola (Malpighia glabra) vagy barbadoszi cseresznye egy közkedvelt, mégis sokak által nem ismert gyümölcs, amely gyakorlatilag majd kicsattan a C-vitamintól. Üditőkben vagy gyümölcskonzervekben is gyakran használt adalékanyag.

Az acerola (Malphighia glabra) fa

Az acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, Puerto Rico-i cseresznye) körülbelül 5 méter magasra megnövő bokor vagy fa.

Nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Jellegzetes kesernyés íze a beérés előrehaladtával csökken. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában. Mostanában pedig már szubtrópusi területeken is termesztik, mint Ázsia vagy India.

A növény a homokos, szárazabb talajt szereti, és egyáltalán nem bírja a hideget. A fagypont alatti hőmérsékleten hamar elpusztul....

Tovább a teljes cikkhez az edenkert.hu oldalon.