A svájciak már tudják, hogy lesz egészségesebb a csoki

Bátran mondhatjuk, hogy csokiügyben bízhatunk a zürichi műszaki egyetemben, hisz 32 Nobel-díjas tudóst adtak a világnak, másrészt ugye, svájciak. Ki más lenne jobban képben a kedvenc édességünkkel?

Bátran mondhatjuk, hogy csokiügyben bízhatunk a zürichi műszaki egyetemben, hisz 32 Nobel-díjas tudóst adtak a világnak, másrészt ugye, svájciak. Ki más lenne jobban képben a kedvenc édességünkkel?

Az intézmény tudósai felfedeztek egy metódust, amellyel a csokoládé fenntarthatóbbá és egészségesebbé tehető. De, ami a legjobb hír: ugyanolyan finom marad! Tanulmányuk a Nature Food májusi számában jelent meg, amiben részletezik, miként szakítottak a hagyományokkal a jövő érdekében – céljuk az volt, hogy felhasználják a kakaóbab eldobandó részeit is.

[kep:156050]

A módszerük a pektinben gazdag kakaóhüvely endokarpiumának újrafelhasználására, amit zselésítve használnak: a kakaópép levének koncentrátuma...

Tovább a teljes cikkhez a gusto.hu oldalon.